WHO ARE YOU TO JUDGE THE LIFE I LIVE? I KNOW I'M NOT PERFECT AND I DONT LIVE TO BE BUT BEFORE YOU START POINTING FINGERS MAKE SURE YOU HANDS ARE CLEAN :D

Thursday, October 4, 2012

INDAH SAAT BERSAMA KAWAN :D

ASSALAMUALAIKUM !
 
Opps ! Lagi 31 hari nak SPM kan ? Anda berdebar ? Takud ? Resah gelisah ? Mira pun sama macam kowang jugak taw ! Cuma kena steady cam takde pape berlaku je.. Nanti STRESS sangat susah pulak kan ? So. Kena lah jaga diri buad masa sekarang ini :) NASIHAT DARI MIRA ^^
 
 Meh, Mira nak mula kan cerita ni. Ok ! Pada 30 September ari tuh, My bestie buad makan makan dekat umah dier, Bukan dekat tapi agak jauh lah di KOTA TINGGI. Nama dier daya, Daya buad makan2 ini sempena hari raya kud betul tak ? Ntah. Yang penting mira hadirkan diri, yela daya da lama nak kawan2 nye datang uma tapi akhirnye ! Kami semua sampai sayang ! Suka tak ?  Nampak muka daya sangat happy time tuh. Mira pergi uma daya dengan cikgu Rozana bab tuh lepas nak g Kota. Lau tak tak leh nak pergi sane kan jauh and mira kan anak dara, bahaya sangat. 
 
Ramai yang datang. Kecoh sangat yela yang dtg suhme suka buad orang gelak je kan terutama muhd tuh, Adoi penad nak melayan kerenah nye. Asyik berdekak je smpai balik tapi ok lah tahun depan tak tahu akan jumpa cm nie lagi kan :') Saat ini lah yang paling indah bila bersama kawan yang sentiasa buad kita happy. Hehe Daya msak mee soto YUMMY ! Sangat sedap taw ngn pedas nye lagi. Tapi ada satu kejadian berlaku, Pintu bilik daya terkunci dari dalam and dalam bilik tuh ada brg fahna and fifa bab dowang kan tidur uma daya. Suhme dak laki macam2 buad nak pintu tuh bukak cam perompak pun ada, Macam2 cara and sampai buka you tube nak tengok cara buka pintu. Daya sampai nangis kud. Yela mak ayah nye tak de dekat uma so, tanggungjwb suhme kat tangan daya.

Sebagai kawan kau daya macam2 kami buad taw ! Dalam setengah jam juga lah nak bukak pintu and tik tok tik tok.... Booomm ! Bunyi hentakan yang kuad, Nak tahu nape ? Pintu da bukak atas segala usaha si muhd tuh and mula lah tunjuk lagak nye. Err malas nak layan ! Lepas tuh cikgu hairul datang ngn family nye.. Kami layan lah cm tuan umah, hehe Huru hara kud uma daya time tuh, Ngn kat dapur cm buad playground nye maen kejar2, men pisau lah and macam2. Kelakar sangat sayang ! Jam pun da menunjuk kan kol 4.50 and kami pun bergerak balik tapi bukan balik, kiteowg singgah Todays bab nak layan kan pale dowg KAROKE ! Sangat best and dalam tuh ada kejadian yang sangat kelakar! Pecah perut mira ketawe time tuh. Balik dlm ko 6.50, amik bus and time tuh de 6orang je nek bus Mira, Fahna, Fifa, Daus, Amin and Afiq.. Jejaka tuh suhme sangat baik and bertanggungjawab antar kami balik uma, Afiq antar mira balik bab dier tahu mira nie pengecut and bahaya kan balik sowg ! Thanks Bestie ! Bab Protect Mira :')

Aksi- aksi kami yang indah ^^

 Afiq and mira : Kawan baek and tersangat rapat ngn mira :)
 Suasana dekat uma daya, huru hara kan ? nazri ngah cuba buka pintu.. Nampak ?
 Ini dier Hero kami pulak , Muhd yang berjaya buka pintu nye !
 My Bestie :')
 Yang buad peace suka memahami mira tapi yang buad muka cm OKU tuh suka cari gado ngn mira :D
 Sengal but comel !
 Bagai langit dan bumi..
Aweks Cun !
 
 Karoke Time !
 Santai jew kowg an..
 Sweet couple !

Akhirnye, Selesai suda cerita mira.. Baru sekarang nak post kan ? Bz lah sejak2 nie..
Tadi baru mula gerak gempur Mathemetics ! Hope dapt result yang baik :)

Luv and hug from mira ^^
 





\\ MOHON MAAF JIKA ADA PIHAK YANG TERASA , ENJOY //